Friday, October 10, 2014

Лесна лятна блуза в тюркоазено

Това лято се класирахме за морето за близо седмица. В една неделя, изпълнена с оптимизъм, нарамих 3-4 проекта и се озовахме там. Неделята мина добре, понеделник до обяд също. Едва следобеда разбрах, че нещо не е наред. Така прекарах следващите почти 5 дни в леглото. 

Добре че поне имах лесен проект за плетене, който не искаше особени усилия и беше идеален за убиване на времето.


Моделът е на GarnstudioОтдавна му се гласях, но непосредствено преди да тръгна нямах много време и набутах преждата в чантата, с каквито игли имах, без да обръщам внимание на подробностите. В крайна сметка се оказа, че иглите ми са по-дебели от необходимото и плетката става доста рехава. Така или иначе нямаше кой знае какво значение, освен че можех да заплета блузата на по-малко бримки и да си спестя доста излишна работа.  

Пуловерът се плете наведнъж (любимата ми част). Започва се от предницата, плете се до подмишниците и се наддава за ръкавите. Изплитат се половината ръкави и част от средните бримки се завършват (за вратната извивка). След това тези бримки се наддават и гърбът се довършва огледално на предницата. Лесно.


Страничните шевове се зашиват и блузата е готова. Когато я премерих, се оказа, че ми е доста широка и се свлича от раменете. За да поправя нещата, изплетох шнур на една кука с дължина равна на ширината на гърба. Шнурът се закрепва на двете рамена и не позволява на блузата да се свлича надолу.


Понеже прекарах доста част от седмицата в сън, не можах да свърша блузата преди да се приберем от морето. Но за сметка на това плетох на плажа, в ресторантите на плажа и в колата на връщане към София. Моделът е доста непретенциозен и не иска внимателно следене на схема или броене на бримки. 


Препоръчвам модела, ако искате нещо лесно и ефектно, специално за случаите, когато "плете ми се нещо бързо! сега!"


No comments:

Post a Comment