Monday, February 2, 2015

На път с малко багаж...

Наскоро попаднах на нещо интересно – как да си опаковаме багажа, така че да пътуваме с малко багаж, но стилно. Това е въпрос, който ме мъчи отдавна. При мен обикновено се получава обратното – тръгвам с огромен куфар и когато стигна, където отивам, нищо от дрехите не ми харесва. Затова този път реших да подходя систематично и да се подготвя добре.


Ето какво се получи.

След няколко седмици къртовски труд се сдобих с една рокля, жилетка, три поли (тюлена, дълга и на пластове), две блузи – дантелена и трикотажна, две три кожени чанти – тип плик, прегъваща се за през рамо и една голяма. Имах толкова други идеи – по-леко палто, пролетна рокля, други две жилетки и прочие, но не остана време за тях.

В гардероба си намерих две кожени якета – късо и дълго, няколко памучни блузи с дълъг ръкав, няколко шала и малко бижута. Закъде без бижу?!

Сега звучи просто, но на мен ми отне седмици, за да събера всичко заедно. Вечерта преди пътуването събрах всичко на едно място и започнах да пробвам различните комбинации.

Първо започнах от полите. Тюлената пола нямаше с какво връхно да я комбинирам. Отпадна. Жалко, защото много исках да я взема. Останалите две поли бяха по-добър избор. Към тях добавих и едни дънки.


Второ, подготвих 4 памучни блузи, които вървяха добре и с двете поли, и с дънките. За разнообразие е хубаво да имате поне една цветна, една шарена и една в неутрален цвят. Аз заложих на 3 цветни и една на райе, в моя гардероб няма нищо неутралноJ



Трето, ограничих шаловете до два – тъмно син от вълнена дантела и синьо-зелен кашмирен.
Четвърто, добавих две гривни, часовник, чифт обеци и голяма огърлица, плюс едни слънчеви очила. Колието си направих сама за 30 минути от обикновена верига.



Пето, в крайна сметка взех късото кожено яке, но добавих дългата жилетка, която уших и един тънък вълнен пуловер. За всеки случай…

Шесто, чифт удобни ботуши и кожени спортни обувки.

И накрая трябваше да реша коя от трите си нови чанти да взема. Три за четиридневно пътуване е много дори и за мен. Въпреки това взех две от тях. Оказаха се добър вариант.


В крайна сметка се оказа, че дрехите ми са доста по-малко от другите неща. За първи път в живота си тръгвах с толкова добре плануван и подреден куфар! Да видим какво ще стане! Но не пречи да имаш и план Б. В моя случай това беше един H&M магазин точно под хотелския прозорецJ

Върнах се. Гардеробът се оказа доста удачен. Все още имам една блуза, която не сложих, но така е по-добре, отколкото да не стигне. Пуловерът, добавен в последния момент, се оказа отличен избор – беше по-студено, отколкото очаквах.

Това палто дойде в бонус. Все пак хванах намаленията в края на януари...


No comments:

Post a Comment