Tuesday, December 9, 2014

Коледен маратон - Ден 8 и 9. Възглавници от стари пуловери

Здравейте, приятели!


Ето го и поредният пост от коледната ни поредица. Днес ще споделя с вас част от възглавниците, които направих като част от коледната украса.



 Много отдавна искам да си ушия някои и друга възглавница за дивана вкъщи, но все не стигах до тях. Най-накрая дойде и това време. За тази цел разрових гардероба, за да видя какво мога да използвам. От години трупам пуловери с идеята да направя я одеяло, я възглавници. В крайна сметка открих една рокля от памучно кадифе и 2-3 подходящи пуловера. След кратки размисли, реших да се направя няколко различни възглавници със зимни мотиви – снежинка, елен, коледна звезда. Така ще могат да се ползват не само през декември, но и през целия зимен сезон.

Към пуловерите добавих и малко остатъци от други платове, които се намираха вкъщи.
Първо решете какво искате – дали възглавница или калъфка за възглавница. Помислете как ще я ползвате и дали ще може да се почиства лесно. Аз направих няколко възглавници и няколко калъфки, които ще споделя скоро.

После съберете необходимите материали – остатъци от плат, пуловери, силиконов пух, цип или копчета – по желание. В интернет има страшно много идеи и схеми, които да ползвате.

Определете размерите на възглавницата и започвайте. Най-лесният вариант е да си отрежете две еднакви парчета с желаните размери. След това апликирайте на машина или на ръка мотива, който си харесате върху едното парче.



Поставете двете парчета с лице едно към друго и зашийте от всички страни като оставите малък отвор за пълнене с пух. Обърнете, напълнете с пух и внимателно зашийте отвора на ръка.

 Готово! За един следобед имате няколко нови възглавници. Лесно е, нали?

Ваша Лисана

No comments:

Post a Comment