Thursday, December 11, 2014

Коледен маратон - Ден 11. Коледни рамки

Здравейте, приятели!

Днес ще ви покажа една много бърза идея за коледна декорация.

От няколко години трупам рамки вкъщи, за да направя (някой ден) ъгъл с любими снимки. Докато обмислям кои точно снимка да сложа вътре реших да използвам част от рамките за тазгодишната коледна украса.

Ако искате да повторите проекта, ето какво е необходимо - дървени или други рамки, подходящи снимки или картинки, картон или хартия, цветен принтер и по желание акрилни или други бои за боядисване на рамките.

Аз използвах елените, които намерих в ето този блог. Много ми допаднаха различните текстури и цветове елени и честно казано не можах да си избера само един или два. Затова разпечатах няколко и действах според рамките. Някои от рамките оставих в естествения им цвят. Просто изрязах картинката според големината на рамката и я поставих вътре.


Сред рамките имаше и такива със съвсем прости профили. Тях реших да боядисам. В тази връзка, наскоро докато си купувах материали от един хоби магазин попаднах на боя, която като изсъхне и се напуква. Идеята много ми хареса и реших да взема два цвята, за да я пробвам. Спрях се на златен и бронзов цвят. Боядисах една рамка в бронз и две в злато. Минах по два слоя боя и резултатът много ми хареса. За съжаление боята не се напука, както очаквах. Вероятно защото я нанасях с четка, а не с шпакла. Но дори и така останах доволна от крайния резултат.
Бронзовата рамка. 

 Златната рамка. Толкова ми хареса, че направих и една по-малка, но още не знам какво да сложа в нея. 


Сложих още няколко еленски глави и в тези рамки. За разнообразие сложих и една семейна снимка от миналата Коледа.


Ще се радвам да споделите в коментарите дали ви допада идеята. 


No comments:

Post a Comment